KVE Drongen – SV Sottegem 2-2

De sfeer zat goed en de 121 bezoekers van KVE Drongen & 49 supporters van SV Sottegem hoopten op een mooie afsluiter van onze competitie. Was ook zo in de 1st helft. KVE Drongen regisseert de wedstrijd en Anis Samimi kon in de 22st minuut de scoren openen 1-0. In de 2de helft slaagde Ward Baert erin om de score te verdubbelen in de 77st minuut -> 2-0 en toen had KVE Drongen het zowat gehad. SV Sottegem kreeg meer greep op de wedstrijd en wilde de opgekomen supporters nog eens verwennen. Dat lukten hen ook en verrasten met 2 tegendoelpunten -> eindstand 2-2 . Missie geslaagd KVE naar 3de nationale. 🥳

Toppers in voetbal spelen!

Afgelopen zaterdag werd de laatste thuiswedstrijd van de A ploeg afgewerkt onder een blakende zon. Deze wedstrijd stond in het teken van het afscheid van twee bijzondere speelsters, namelijk Febe Lietaert en Marieke Rommens. Beiden hebben jarenlang voor Drongen gespeeld, gesupporterd, gewerkt als kinesisten, en nog zoveel meer gegeven. Het was dan ook niet meer dan normaal dat de boegbeelden van het Drongens damesvoetbal in de bloemetjes zouden gezet worden.
De aftrap werd gegeven door Victor Novo Rey en Maxime Pieters, speler en ex-speler van de eerste mannenploeg. Nadien vlogen de dames erin met de uitbundige steun van de supporters en dat resulteerde al snel in een doelpunt van, jawel, Marieke Rommens! Nog geen tien minuten later verdubbelde Emma Vantornout de score en na de nodige drinkpauze kopte Lotte De Wilde de 3-0 binnen. De dames gingen met een comfortabele voorsprong de rust in. In de tweede helft gingen zowel speelsters als supporters op hetzelfde elan door en kon iedereen voor een vierde keer juichen nadat de bal binnengeduwd werd door, jazeker, Febe Lietaert! Kort voor het einde mochten Febe en Marieke dan gaan rusten met een meer dan verdiende applauswissel. De wedstrijd eindigde met een 4-0 overwinning, en dat werd nadien uitgebreid in de kantine gevierd.
We willen Febe en Marieke nogmaals bedanken voor alles wat ze voor Drongen betekend hebben en wensen hen een deugddoende voetbalpensioen toe!

KVE Drongen – SK Munkzwalm 0-0

Eén van de mooiste wedstrijden van het seizoen met veel supporters en onze talrijke jeugd, welke onze 1st ploeg overduidelijk heeft aangemoedigd. In eerste helft nam KVE Drongen alsmaar meer de bovenhand met enkele heel mooie acties vanuit ons middenveld en mooi uitgespeelde doelkansen welke net over of naast gaan. In de 2de helft is KVE Drongen duidelijk de sterkste ploeg en we kunnen echt genieten van heel mooie combinaties. Jarne De Bruyne nam duidelijk terug zijn rol als kapitein op maar spijtig genoeg heeft dit niet mogen baten en moeten we afsluiten met een gelijkspel. Op naar SK Beveren om hier nog een vervolg aan te gaan breien.

SV Denderleeuw – KVE Drongen 1-2

Match wordt alsmaar beter in het beloop van de wedstrijd, waar KVE Drongen steeds meer grip krijgt over de wedstrijd. Een reuze kans van Jarne De Bruyne, Thijs De Rock en Anis Samimi brengt ons spijtig genoeg niets op en we gaan rusten met een 0-0 op het scorebord. In de 2de helft laat Denderleeuw duidelijk ook hun capaciteiten zien en wordt het spijtig genoeg 1-0. In 75st minuut grijpt onze trainer naar het ultieme wapen om met 3 achteraan te gaan spelen. En ja, het brengt op! Moulaye Sy kan de 1-1 binnen prikken (uitgerekend op zijn verjaardag) en de wedstrijd wordt alsmaar spannender. Supporters worden goed verwend met mooi voetbal en in 89st minuut kan Thijs De Rock de overwinning op zak nemen. 1-2 -> Proficiat KVE! Op naar een spannend weekendje thuisvoetbal tegen koploper Munkzwalm. Be there -> Aanstaande zondag om 15h00 🥳👌

KVE Drongen – SK Lokeren Doorslaar 1-1

Een spetterend eerste 20 minuten, waar we een 3 tal mooie uitgespeelde kansen niet wisten te benutten. Doorslaar komt op de counters soms aardig uit de hoek en wist ons ook nog (vòòr de rust) te verrassen met een tegendoelpunt 0-1. In de 2de helft slaagt Doorslaar er niet meer in om op onze helft te komen spelen. KVE Drongen speelt mooi voetbal maar de beslissende pas komt er zelden. Uiteindelijk kan Samimi Anis een kwartier voor het einde dan toch nog, de meer dan de verdiende gelijkmaker, binnen trappen.

FC-Destelbergen – KVE Drongen 0-1

We hebben de 3 punten binnen! Proficiat 😊 -> zet hier wel geen smiley duimpje, daar dit niet echt een hoogstaande partij was van onze ploeg. Na 12min. kon Samimi Anis wel de score openen, maar daar bleef het ook bij. Mooi voetbal was er niet te zien en in de 2de helft konden supporters ook niet worden verwend. Wordt dus een kort verslagje en hopelijk kunnen we komende week, thuis tegen SK Lokeren-Doorslaar nog eens onze waarde laten zien.

Zie hieronder verslag van onze reporter Marc Van Hecke 😉 Dank U

Een belangrijke wedstrijd voor KVE tegen een gemotiveerde tegenstander. Destelbergen nam het initiatief en toonde direct dat het deze wedstrijd wou winnen. Na 12′ gaat de doelman van Destelbergen in de fout en kan Anis dit afstraffen. Het spelverloop bleef ongewijzigd, Destelbergen had de bal maar kansen kwamen hier niet uit voort. KVE Drongen verdedigde die voorsprong en kreeg enkele goede mogelijkheden om die score uit te diepen. In de 90′ kwam Jonah Wymeels nog alleen voor de doelman maar een verdediger kan de bal net voor de lijn nog wegwerken. Gevleide overwinning voor KVE die wel zeer goed de wedstrijd controleerde en geen enkele kans weggaf.