Uitgelicht

1st eetfestijn seizoen 2021-2022

Patrickvl@scarlet.be of Steven-temmerman@telenet.be

Steun KVE Drongen : shop online via onze Trooper-pagina!

Vanaf nu kan je KVE Drongen steunen door online jouw aankopen te doen via onze unieke Trooperpagina trooper.be/kvedrongen. Je kan op deze pagina kiezen uit honderden webshops. Klik op de gewenste webshop en doe jouw aankoop zoals normaal. Per aankoop wordt een percentje aan onze club gestort.
Héél eenvoudig en je betaalt geen Euro meer!

Waar wachten jullie nog op? Wij danken jullie alvast voor jullie steun! En aarzel zeker niet om ook familie en vrienden warm te maken om hetzelfde te doen.

Klik op de banner, kies de gewenste webshop en plaats jouw bestelling!

Grembergen – KVE Drongen 0-4

Verdiende overwinning van Drongen tegen een technisch mindere opponent, Drongen was beter in de afwerking via Tijs 2x, Gaetan en Arne, uitslag 0-4, zeker een pluim voor de secure verdediging die de nul kon houden. KVE Drongen heeft de start niet gemist met 6 op 9, volgende week de supporters plezieren met de eerste driepunter thuis.

KVE Drongen Dames B – FC St-Martens-Latem 6-0

De derby tussen KVE Drongen B en FC St-Martens-Latem zou beslissen over wie verder mocht bekeren in de Hofman Cup. Met elk 6 punten uit 3 eerdere wedstrijden, was een overwinning altijd voldoende om verder te gaan naar de volgende ronde. Beide ploegen misten enkele sleutelspeelsters, maar van een afwachtende start was geen sprake. Na amper 3 minuten bracht Anneline Muller Drongen op voorsprong. Latem ging op zoek naar de gelijkmaker, maar keepster Lou’Anne Van Dorpe hield de nul op het bord met enkele knappe reddingen. Na een klein halfuur kreeg Latem het deksel op de neus. Amarante Van der Elst scoorde de 2-0 op assist van Muller. Bij Latem was de veer gebroken en Amber Van Collie (2x) en opnieuw Muller zorgden nog voor de pauze voor een forfaitscore. In een overbodige tweede helft legde Van der Elst de 6-0 eindstand vast. Dankzij deze knappe overwinning mag Drongen met beide damesploegen naar de volgende ronde in de Hofman Cup.

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors van KVE Drongen Dames

KVE Drongen – FC Latem 0-2

Partij welke aan beide zijden voorzichtig start zonder veel hoogtepunten. Thijs De Rock welke 2 maal dicht bij het openingsdoelpunt kwam maar tevergeefs. Op slechtste moment van de wedstrijd (net voor de rust) komt Latem voorlangs op rechts en Deceuninck Cedric maak er 0-1 van. Tweede helft verloopt ook vrij opgaand en Latem kan profiteren van een misstap in onze verdediging en opnieuw Decueninck Cederic kan afmaken. Eindstand 0-2.

SK Munkzwalm – KVE Drongen 1-2

Munkzwalm had het eerste kwartier de bovenhand, waarna Drongen geleidelijk beter in het spel kwam. Dat resulteerde in een terechte strafschop die perfect omgezet werd door Samimi Anis , Drongen ging rusten met 0-1 voorsprong. In de tweede helft kon Munkzwalm na een foute terugspeelbal op gelijke hoogte komen. Gelukkig werd er opnieuw een terechte penalty toegekend op de doorgebroken Thijs De Rock. Stand 1-2 tevens ook de eindstand. Drongen schoot bijna in eigen voet door driemaal alleen voor doel niet af te werken en dankzij een secure doelman Thomas Van Hende bleef Drongen overeind.

Ruud Tack

Ruud Tack, 29 jaar.

Ik ben als centrale middenvelder opgeleid  in de jeugd van respectievelijk KMSK Deinze en SV Zulte Waregem.

Op mijn 18 jaar ben ik teruggekeerd naar KMSK Deinze waar ik twee seizoenen bij de beloften speelde (onder andere met de alombekende Ward Baert). 

Na één jaar KSC Wielsbeke kwam mijn provinciale voetbalcarrière pas echt op gang bij KVE Aalter, waar ik 6 mooie jaren kende, met één kampioenstitel (2de prov A) en verschillende eindrondes in zowel tweede als eerste provinciale (4x).

Na deze mooie periode bij KVE Aalter ging ik een nieuwe uitdaging aan bij het ambitieuze HO Kalken, waar ik de voorbije 2 seizoenen veel pech en blessureleed heb gekend, waaronder begin januari 2020 een driedubbele jukbeen- en oogkasbreuk in een competitiewedstrijd tegen Denderhoutem. 

Na deze tegenslagen, én de langdurige corona break is de goesting en motivatie aanwezig om er een succesvolle voetbalperiode aan toe te voegen bij KVE Drongen, waarbij vooral de familiale sfeer, mooie infrastructuur, én een groot aantal bekende gezichten de doorslag hebben gegeven in mijn keuze. De eerste indrukken tijdens de pre-voorbereiding trainingen zijn alvast veelbelovend, waarbij het doel moet zijn om een mooi, blessurevrij (en vooral corona-vrij) seizoen te draaien in de linkerkolom van de rangschikking😉.

Verder ben ik – samen met mijn vriendin Fran Boey – woonachtig in Gentbrugge, en op professioneel vlak ben ik actief als advocaat in Brugge.”

Robbe Smessaert

Ik startte mijn voetbalcarrière in KVE Aalter, waar ik 17jaar voetbalde. Van in de jeugd kwam ik op mijn 18jaar in de 1ste ploeg waar we uiteindelijk, na enkele verloren finales in de eindronde, toch kampioen speelden en de promotie naar 1ste provinciale maakten. Na 5jaar Aalter maakte ik de overstap naar SK Lochristi, die datzelfde jaar de promotie maakte naar 3de amateurs. Daar speelden we een degelijk seizoen en eindigden we verdienstelijk op de 7de plek. Het volgende seizoen koos ik voor een sportieve uitdaging en tekende ik bij RFC Wetteren. Helaas besloot de corona-epidemie roet in het eten te gooien en konden we slechts 4 matchen afwerken dat seizoen.

Verschillende redenen brachten mij dit seizoen bij KVE Drongen, het gevoel van een echte familieclub is hier één van de belangrijkste! Hopelijk mogen we dit jaar een goed seizoen draaien en komen daar nog enkele mooie seizoenen bij! 😉

Ik ben woonachtig in Deinze en naast het voetbal ben ik tevens actief als kinesitherapeut in een groepspraktijk in Aalter.