Uitgelicht

KDB cup verplaatst naar 2021: Zie hier extra info

Steun KVE Drongen : shop online via onze Trooper-pagina!

Vanaf nu kan je KVE Drongen steunen door online jouw aankopen te doen via onze unieke Trooperpagina trooper.be/kvedrongen. Je kan op deze pagina kiezen uit honderden webshops. Klik op de gewenste webshop en doe jouw aankoop zoals normaal. Per aankoop wordt een percentje aan onze club gestort.
Héél eenvoudig en je betaalt geen Euro meer!

Waar wachten jullie nog op? Wij danken jullie alvast voor jullie steun! En aarzel zeker niet om ook familie en vrienden warm te maken om hetzelfde te doen.

Klik op de banner, kies de gewenste webshop en plaats jouw bestelling!

KVE Drongen – Nostalgie (deel 7)

7 mei 2003 Drongense fusie komt er ! Koninklijke Voetbal Vereniging Drongen wordt Koninklijke Voetbalvereniging Eendracht Drongen. Stad Gent koppelde een nieuw voetbalcomplex aan het verwezenlijken van een degelijke fusie onder de verschillende Drongense voetbalclubs. Dankzij nog een bekend Drongenaar en nieuwe voorzitter Eric Everaerd (ex voorzitter VK Luchteren) wordt een financieel plan uitgewerkt en gerealiseerd. Bouw kan starten…Keiskant sportcomplex komt er !

KVE Drongen – Nostalgie (deel 6)

In de eeuwwisseling viert het toen nog KVV Drongen zijn 75 jarig bestaan. Begin de jaren 90 eindigt de golfoorlog Iran-Irak maar in oktober 1999 laait die terug op in Drongen. Voetbalclubs in Drongen verenigen zich en slagen er in om de Keiskant terreinen te vrijwaren van verdere uitbreiding van de golfterreinen. Fusiegesprekken met KVV Drongen komen terug op gang ! Dit met één groot uitgangspunt ..!. Eén groot voetbalcomplex aan de Keiskant.

KVE Drongen – Nostalgie (deel 5)

In deze aflevering maken we al eens een sprong voorwaarts ! De 1st fusie (1997) tussen FC Baarle en VK Luchteren brengt Drongen 97′ in beeld. Meteen een schot in de roos en onmiddellijk een 1st kampioenstitel in 3de provinciale. Verder nog wat geschiedenis in het bestaan van FC Baarle. Let hier vooral op het regelmatig wederkerend figuur Patrick Van Leirberghe. Toen vaste keeper bij FC Baarle en nu nog steeds onze draaischijf in de club als gerechtelijk correspondent (maw: secretaris).

KVE Drongen – Nostalgie (deel 4)

Andere grote figuren uit het voetbal verleden van Drongen komen in de kijker ! Groot icoon Mathé De Coninck komt als afgevaardigde van de knapenploeg in 1971 in beeld en Roger De Keyser (grootvader van Dirk De Keyser) viert zijn 500st wedstrijd bij VV Drongen. Zie ook de ludieke 1st kleurenfoto’s welke opduiken…UNIEK ! Voor komende aflevering zijn ondertussen al leuke herinneringen opgedoken van Eendracht Drongen 97, waarvoor dank aan Marc Van Hecke (alom ook een groot element uit het club verleden van onze voetbalploeg) !

Huldiging Roger De Keyser

KVE Drongen – Nostalgie (deel 3)

..,en we gaan verder ! Met o.a. een leuk contract uit het verleden van een trainer (figuur) in Drongen zeer goed gekend…( ?? ) Deze week kreeg ik toevallig een bekend Drongenaar en nu internationaal fietshersteller in het vizier ( ja….Dirk Dekeyser). Hij kroop op zolder en bezorgde mij ook wat leuke foto’s uit het verleden. Komende weken komen die in de kijker ! Ik zoek ook nog extra gegevens van FC Baarle (gestart in 1971) & VK Luchteren (gestart in 1987) + de 1st fusie (Eendracht Drongen 97). Wie de tijd vindt om hiervoor eens in eigen archieven te duiken en hieromtrent iets wil delen mag dit doormailen naar kvedrongen@telenet.be . Genieten maar en tot dan.

KVE Drongen – NOSTALGIE

Om deze moeilijke corona periode te overbruggen, gaan we nog eens grasduinen in het rijk gevuld verleden van KVE Drongen. Buiten hetgeen we al konden verzamelen uit de ooit gepubliceerde boeken van de ‘Heemkundige kring Dronghine’ (waarvoor dank aan Dirk De Poorter), zou ik ook iedereen zijn medewerking willen vragen. Wie nog mooie oude foto’s heeft van onze club mag deze doormailen naar kvedrongen@telenet.be . Wekelijks zullen we dan deze rubriek aanvullen van oud naar nieuw. Zie hier dan de start…1st foto was 1926-1927

Kampioen 1931-1932

Reserve elftal 1953-1954

Titelstrijd 1946-1947

Super ploeg 1955-1956

Villa Madonna

Villa Madonna is de hoofdsponsor van de Dames B.

Villa Madonna en zijn domein ligt in de mooie Vlaamse Ardennen, gevestigd op de Kruisberg met een schitterend uitzicht op de Stad Ronse en zijn torens. De Villa Madonna is een eclectisch kasteeltje met een Engelse geïnspireerde tuin en eeuwenoude bomen.

De Bel-étage van de Villa wordt verhuurd voor seminaries, coaching, tentoonstellingen, product voorstellingen, waarbij u zich in een exclusief interieur van de jaren ’30 bevindt. De Villa en zijn domein leent zich uitstekend als foto locatie, voor communie, trouw, fotografie, reclamefolders, … en als film locatie voor film, serie, reclamefilmpjes.

De Villa Madonna

en zijn domein kan eveneens bezocht worden, waarbij de eigenares u de geschiedenis van het domein vertelt, vergezeld van een hapje en drankje.

Houdt u van iets uniek ? iets exclusief ? iets anders dan anders ? Dan bent u bij het erfgoedpand Villa Madonna en zijn domein aan het goede adres!

http://www.villamadonna.be