Uitgelicht

1st eetfestijn seizoen 2021-2022

Patrickvl@scarlet.be of Steven-temmerman@telenet.be

Steun KVE Drongen : shop online via onze Trooper-pagina!

Vanaf nu kan je KVE Drongen steunen door online jouw aankopen te doen via onze unieke Trooperpagina trooper.be/kvedrongen. Je kan op deze pagina kiezen uit honderden webshops. Klik op de gewenste webshop en doe jouw aankoop zoals normaal. Per aankoop wordt een percentje aan onze club gestort.
Héél eenvoudig en je betaalt geen Euro meer!

Waar wachten jullie nog op? Wij danken jullie alvast voor jullie steun! En aarzel zeker niet om ook familie en vrienden warm te maken om hetzelfde te doen.

Klik op de banner, kies de gewenste webshop en plaats jouw bestelling!

SVH Waasmunster – KVE Drongen Dames B 3-1

De laatste wedstrijd van de heenronde voor de dames B van Drongen werd afgewerkt op zondagmorgen op het veld van S.V.H. Waasmunster. Op een klein en moeilijk bespeelbaar veld verloor Waasmunster nog geen enkele match dit seizoen en ook Drongen kon daar geen verandering in brengen. Na een goede start zorgde Amarante Van der Elst nochtans voor een verdiende 0-1 voorsprong, maar Waasmunster knokte zich terug in de wedstrijd. Drongen had het moeilijk met de hoge druk en het stevige spel van Waasmunster en nog voor de rust stond het 2-1. Aan vechtlust geen gebrek bij de leider, maar ook in de tweede helft slaagden de dames er niet in om de scheve situatie recht te zetten. Zo eindigde de heenronde voor de dames met een zure 3-1 nederlaag. Desondanks blijft Drongen aan de leiding in 2e provinciale A, een teamprestatie om trots op te zijn.

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors van KVE Drongen Dames

KVE Drongen – SK Munkzwalm 3-2

Wedstrijd welke traag op gang kwam. Spijtig genoeg stonden we al na 12′ op achtervolgen, 0-1! Voor KVE Drongen was het enkel Jarne De Bruyne die in het 1st kwartier enkele goede flitsen liet zien! Voor de rest domineerde Munkzwalm wel degelijk de wedstrijd en werd het duidelijk waarom zij 3de staan in de rangschikking. In de 2de helft was het anders! Gelukkig maar! Op 2 minuten was het tij plots gekeerd en stonden we 2-1 vóór, via Jarne & Thijs De Rock. Wedstijd wordt spannend als in de 73′ Mathieuw De Weirdt (Munkzwalm) alleen voor onze doelman komt te staan en de gelijkmaker binnen tikt. In 84′ wordt Smessaert Robbe vervangen door Filiaert Zeno en uitgerekend hij kan een paar minuten voor affluiten Samimi bedienen die er mooi 3-2 van maakt. PROFICIAT KVE! Nog een driepunter binnen!

SV Sottegem B – KVE Drongen Dames A 0-7

Terwijl de overige 4 ploegen van de top 5 elkaar bekampten op “Super Saturday”, wist de A ploeg van Drongen wat hen te doen stond: de 3 punten pakken op het veld van Sottegem. De geelhemden lieten het voetballen aan onze dames over, maar een slordig Drongen kende een moeizame start en kon niet direct profiteren. Op een kwartier voor rust vonden onze dames dat het genoeg geweest was en ging het tempo de hoogte in. Emma Vantornout opende de score en trof kort erna terug raak, 0-2. Het doelhout hield Emma nog van een pijlsnelle hattrick, maar via Febe Lietaert en Leonie Catelyn kon Drongen met een geruststellende 0-4 score de rust in. In een gelijkaardige tweede helft liep de score verder uit via een owngoal en een doelpunt van Evi Ceulemans. De 0-7 eindstand werd op het bord gezet na een mooie vrije trap van Leonie. Keepster Stefanie De Grave en haar verdediging hielden voor de tweede keer op rij de 0 en onze dames brachten de 3 punten mee naar huis.

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors van KVE Drongen Dames

KVE Drongen – KVV Ardennen 2-0

Opgaande partij voetbal maar niet echt boeiend in 1st helft. Jarne De Bruyne krijgt in 1st 10 minuten wel 2 heel mooie kansen om wedstrijd al in bepaalde richting te duwen, met mooi schot op links en een vrije trap welke door de keeper uit de winkelhaak wordt gehouden. Net na de rust kan het nr 10 van KVV Ardennen de scoorde openen, met een mooie kopbal maar die eindigt gelukkig op de deklat! OEF 😯 Uiteindelijk breekt wedstrijd dan toch open in de 75st minuut na een mooi nummertje van Jarne De Bruyne en de afwerking van Anis Samimi, 1-0. Vijf minuten later wordt Thijs De Rock neergehaald in de grote baklijn en Samimi kan de penalty perfect in dak van doel binnen trappen! We eindigen op 2-0 en onze driepunter is binnen!

KVE Drongen Dames B – KVV HT Zwijnaarde 3-0

Bij de laatste thuiswedstrijd van het jaar was de inzet voor de B ploeg opnieuw de eerste plaats in het klassement. Bij winst tegen HT Zwijnaarde kwam Drongen 4 punten los en was het altijd herfstkampioen. In een indrukwekkend openingskwartier tikte Drongen de bezoekers helemaal weg, maar een voorsprong leverde dat niet op. Nadien herstelde Zwijnaarde het evenwicht enigzins, maar ook zij kwamen niet tot scoren: 0-0 bij de rust. Na rust werd de driehoek op het middenveld omgedraaid en speelde Janne Tuts hoger op het veld. Na een kwartier zorgde zij opnieuw voor het openingsdoelpunt. Ondanks de krappe voorsprong leek de overwinning nooit meer in het gedrang te komen. Janne Tuts, Aline Traen en Wendy Dujardin heersten over het middenveld en het was die laatste die in het slot voor de bevrijdende 2-0 zorgde vanop de stip. In de extra tijd zette Emily Debaes de 3-0 eindscore nog op het bord. Volgende week staat de laatste speeldag van de heenronde op het programma met de moeilijke verplaatsing naar Waasmunster, maar dankzij deze knappe overwinning kon de herfsttitel vrijdag al gevierd worden.

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors van KVE Drongen Dames

Zele – KVE Drongen 5-1

Collectieve off-day van KVE Drongen die op geen enkel moment een vuist heeft kunnen maken. Na 3 minuten was de wedstrijd reeds gespeeld en stonden we al 2-0 achter. In het verdere verloop spijtig genoeg geen grote uitschieters, buiten Samimi die via een stafschop uiteindelijk onze eer heeft kunnen redden en forfait cijfers heeft kunnen vermijden.

KFC Merelbeke B – KVE Drongen Dames B 0-5

Terwijl in Drongen de A ploeg de topper van KFC Merelbeke A won, bekampten beide B teams elkaar op het veld van Merelbeke. Het balbezit was voor Drongen, maar veel grote kansen leverde dat in de beginfase niet op. De jonge ploeg van Merelbeke probeerde 90 minuten lang snel en hoog druk te zetten waardoor het voor het Drongense middenveld moeilijk was om de aanvalslinie te bereiken. Halverwege de eerste helft kon Fien Waeterloos – die voor het eerst in anderhalve maand nog eens aan de aftrap stond – de score openen na een hoekschop. Vijf minuten later verdubbelde Alissa Kaes de voorsprong en zo kon Drongen met een geruststellende 0-2 voorsprong naar de kleedkamer. Kort na de rust scoorde Fem De Heyder de 0-3 en was de wedstrijd beslist. Een sterke Leonie De Mil zag een schot op de paal belanden, maar Wendy Dujardin kon eenvoudig scoren in de rebound. In het absolute slot verzilverde Leonie alsnog haar wedstrijd door de 0-5 eindscore op het bord te zetten. Dankzij deze overwinning komen onze dames B alleen aan de leiding in 2A.

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors van KVE Drongen Dames

KVE Drongen Dames A – KFC Merelbeke A 1-0

De leider in 1e provinciale kwam op bezoek in Drongen en om de subtop niet te missen was een driepunter nodig.
Er zat meteen veel tempo in de wedstrijd; de beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Veel doelkansen waren er niet, maar het was wel Drongen die verdiend op voorsprong kwam via Leonie Catelyn. Na de rust was het balbezit in het voordeel van de bezoekers, maar wederom waren kansen schaars. Een trap van Febe Lietaert tegen de paal, een bal van de tegenstander tegen de deklat op een stilstaande fase en een redding van Stefanie De Grave op een verraderlijke botsbal vatten de hoogtepunten van de tweede helft samen. Door een sterke collectieve prestatie bleef de eindstand 1-0.

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors van KVE Drongen Dames