KVE Drongen Dames A – KV Kester-Gooik A 4-0

Sterren komen, sterren gaan
Febe en ‘Mareike’ blijven bestaan
Een voorbeeld in Drongen voor velen
Toppers in voetbal spelen!

Afgelopen zaterdag werd de laatste thuiswedstrijd van de A ploeg afgewerkt onder een blakende zon. Deze wedstrijd stond in het teken van het afscheid van twee bijzondere speelsters, namelijk Febe Lietaert en Marieke Rommens. Beiden hebben jarenlang voor Drongen gespeeld, gesupporterd, gewerkt als kinesisten, en nog zoveel meer gegeven. Het was dan ook niet meer dan normaal dat de boegbeelden van het Drongens damesvoetbal in de bloemetjes zouden gezet worden.
De aftrap werd gegeven door Victor Novo Rey en Maxime Pieters, speler en ex-speler van de eerste mannenploeg. Nadien vlogen de dames erin met de uitbundige steun van de supporters en dat resulteerde al snel in een doelpunt van, jawel, Marieke Rommens! Nog geen tien minuten later verdubbelde Emma Vantornout de score en na de nodige drinkpauze kopte Lotte De Wilde de 3-0 binnen. De dames gingen met een comfortabele voorsprong de rust in. In de tweede helft gingen zowel speelsters als supporters op hetzelfde elan door en kon iedereen voor een vierde keer juichen nadat de bal binnengeduwd werd door, jazeker, Febe Lietaert! Kort voor het einde mochten Febe en Marieke dan gaan rusten met een meer dan verdiende applauswissel. De wedstrijd eindigde met een 4-0 overwinning, en dat werd nadien uitgebreid in de kantine gevierd.
We willen Febe en Marieke nogmaals bedanken voor alles wat ze voor Drongen betekend hebben en wensen hen een deugddoende voetbalpensioen toe!