KVE Drongen – Nostalgie (deel 10)

Ettelijke jaren terug terwijl we in onze kantine van een koffietje genoten terwijl het jeugdbestuur nieuwe vrijwilligers aan het werven was kwam plots Paul Naudts naast mij aan te toog staan. Hij stelde me op de man af de vraag : ‘Ik toon wat interesse om binnen jullie club vrijwilligerswerk te doen. Waar kan ik zinvol helpen ?’‘ Geen probleem, zei ik,  we kunnen best we extra handen gebruiken vooral in onze sponsorcel voor het aantrekken van nieuwe sponsors en het onderhouden van de contacten met onze huidige partners’. Paul is eerst toegetreden tot het jeugdbestuur om nadien zich in te laten met het zoeken naar nieuwe financiële middelen bij bedrijven die KVE Drongen wilden ondersteunen. Door de jaren heen heeft Paul er voor gezorgd dat heel wat nieuwe sponsors bij KVE hun intrede deden. Maar dat was nog niet alles want ergens in 2015 deed Paul in de Raad van Bestuur, waar hij ondertussen deel van uitmaakte, een opmerkelijke uitspraak en  voorstel. ‘I have a dream ! Jullie hebben hier bij de jeugd van het toenmalige KVV Drongen een spelertje gehad die intussen uitgegroeid is naar een Europese topspeler’. Inderdaad, hij had het toen over Kevin De Bruyne. Op een volgende RVB stelde Paul voor om op KVE Drongen de ‘Kevin De Bruyne Cup’ te organiseren , een Internationaal tornooi U 15. Goed idee vond de RVB en op 14.09.2015 werd de VZW KDB opgericht met eigen statuten en een eigen Raad van Bestuur. En dat was de geboorte van een evenement dat in 2016 voor de 1e maal op KVE plaats vond voorafgegaan door een persconferentie in Ghelamco Arena in december 2015 waarbij de volledige Belgische Pers aanwezig was. En vandaag weten ze KVE Drongen bijzonder goed liggen in Europa en ook daarbuiten. Samen met Jeroen Verhille vormt Paul een onafscheidelijk duo dat zich dagdagelijks inzet om de KDB Cup steeds naar een hoger niveau te tillen waarbij ook de meer dan 60 vrijwilligers in de verschillende werkgroepen en de ca. 350 vrijwilligers op de KDB Cupdagen een zeer belangrijke rol spelen. Ze slaagden er in om het kruim van de Europese topteams naar Drongen te halen. Denken we hierbij maar aan FC Barcelona, Bayern Munchen, Manchester City, Chelsea FC , Paris St. Germain, Tottenham Hotspur en andere. Binnen- en buitenlandse pers waren steeds van de partij en telkenjare kwam de KDB Cup in  de journaals van VRT en VTM en ook Sporza plaatste het event in de kijker. Radio 2 ging  live vanop de KDB Cup en Play Sports zond de wedstrijden live uit in 2019. Ook bijzondere gasten waren steeds van de partij.  Kevin’s  coach bij Manchester City , Pep Guardiola,  kwam in 2018 gehele weekend langs en In 2019 vereerde ook Roberto Martinez, onze bondscoach, de KDB Cup met zijn aanwezigheid. Heel wat andere special guests bezochten de KDB Cup. Dat het initiatief van Paul in 2015 tot dergelijk evenement is uitgegroeid had hijzelf niet verwacht. Een droom die werkelijkheid is geworden met schitterend voetbal en fun voor jong en oud.  En ook KVE Drongen is er naast wereldwijde naambekendheid ook financieel beter door geworden. TOP Paul. TOP Jeroen! We kijken met jullie uit naar het 1e jubileum , de 5e editie van de KDB Cup.

Persconferentie Video verslag KDB cup 2016 Foto verslag KDB cup 2016

Video verslag KDB cup 2017 Foto verslag KDB cup 2017

Video verslag KDB cup 2018 Foto verslag 2018

Video verslag KDB cup 2019 Foto verslag KDB cup 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: