Nieuwsberichten

2A Drongen-Lembeke (2-1)

16-04-2017

Laatste match van het seizoen werd geen makkie.

Dat Lembeke niet naar Drongen gekomen was om paasfeest te vieren en Drongen een cadeautje te doen werd vanaf de eerste minuut duidelijk. Wat we ook probeerden, het werd wachten tot de 44' om een eerste keer te kunnen juichen. Een prachtige voorzet van Steven De Meulemeester bereikte Christophe Niclaus met de 1-0 als resultaat.

In de tweede speelhelft zagen we, zo mogelijk, nog een gretiger Lembeke als in de eerste helft. Robin Van Acker zette in de 48' de 1-1 op het scorebord. Drongen leek wel een pechdag te hebben. Ik ben de tel kwijtgeraakt maar een viertal keren werd Lembeke gered door de doelpaal. Christophe Niclaus die graag topscorer wou worden heeft er waarschijnlijk een nachtmerrie aan overgehouden. Als christophe in de 59' weer
eens die verdomde doelpaal treft is Jonas Van Landschoot er als de kippen bij ('t is toch Pasen) om de rebound te benutten en Drongen zijn afscheidscadeau te doen met de winning goal: 2-1. Een ongelukkige reactie van Tom Ponnet (67') wordt met rood bedacht. Ook Jarne De Bruyne treft, na een voorzet van Steven Van Hee, ook nog eens de doelpaal.

Maar eind goed, al goed.
We sluiten af met een nipte overwinning.
We gaan na een jaartje tweede provinciaal terug naar eerste.
Christophe Niclaus wordt samen met Sepp Vervust van De Pinte topscorer.
Meer moet dat niet zijn zeker?

Aan de spelers die Drongen verlaten wens ik het allerbeste bij hun nieuwe club of met andere activiteiten.
Ik kijk er naar uit om de nieuwkomers te verwelkomen.

Link naar het fotoalbum van de match.